divendres, 17 de juny de 2011

Els Dragons amb la Fundació Pasqual Maragall Alzheimer Internacional

La Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l’Alzheimer va néixer l’abril de 2008, donant resposta al compromís adquirit per Pasqual Maragall (ex alcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat de Catalunya) en anunciar públicament que li havia estat diagnosticada aquesta malaltia. És una entitat privada sense ànim de lucre que té com a missió promoure la recerca científica en l’àmbit de l’Alzheimer i de les malalties neurodegeneratives  relacionades.

La Fundació treballa per la posada en marxa a Barcelona d’un centre innovador que uneixi recerca, tecnologia i assistència amb l’objectiu d’avançar en el diagnòstic, tractament i cura d’aquestes malalties, així com trobar solucions a necessitats no cobertes en aquest àmbit.

Actualment gestionem diversos projectes científics: el programa d’investigació en diagnòstic precoç, amb la posada en marxa d’un estudi longitudinal en el camp de la detecció i la intervenció precoç de l’Alzheimer d’àmbit estatal i que serà pioner en el nostre país; un programa de recerca en grups terapèutics de familiars de malalts d’Alzheimer; un projecte terapèutic d’estimulació cognitiva i un estudi de la mortalitat per demències a Espanya, entre d’altres.

Aquest any, a més, és l’Any Internacional de la Recerca en Alzheimer, una iniciativa que impulsem conjuntament amb la Fundació Reina Sofia, i que culminarà al setembre amb la celebració a Madrid d’un Congrés Científic Internacional.

També promovem activitats de divulgació científica i sensibilització social, com per exemple, la coordinació d’un curs sobre la malaltia d’Alzheimer a Cosmocaixa i la difusió i promoció del documental “Bicicleta, cullera, poma” que està gaudint de gran reconeixement pel seu valor divulgatiu i de conscienciació, tant dins i fora del nostre país.
 
En el frame dret hi teniu un banner on clicant podreu fer donacions, us demanem que en la mesura del possible us animeu a col·laborar i en feu difusió en el vostre entorn. També a través del següent link hi accedireu.